Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

När en stjärna faller

Bild: lcfc.com

Att fotboll är en lagsport där alla kan lyckas är ingen hemlighet. Men att opera är ett majestätiskt konstverk är något som enbart det förnämliga samhällsskiktet verkar anse. Vem hade för 2 år sedan kunnat ana att Leicesters fans – som då tittade på fysiskt krävande matcher i Championship- idag skulle fira Premier League-titeln till tonerna av Andrea Bocelli?

Men idag hände det. Claudio Ranieris landsman, tillika vän, gick upp på en provisorisk scen på mittplan med slutna ögon och öppnade sin själ iklädd en Leicester-tröja. När han transponerade den sista refrängen på en av världens bästa operor var vi miljontals människor som marscherade i takt därhemma. Det var barn på innerplan som vevade med flaggor, läktare arrangerade med tifon, flygplan flygandes med reklam och en helikopter som sände live-bilder från hög höjd. Någonstans tog den regisserade atmosfären tag i min själ och lyfte den till nya höjder. Upp över världen, till nya horisonter och gryende vyer.

Under min uppväxt har jag många gånger slagits av avsaknaden av sagolika berättelser som lär unga om etik och moral. Men även om Walt Disneys bästa dagar är över fick många vuxna idag uppleva en nostalgikick från tiden då man fortfarande såg optimistiskt på framtiden. Att en saga slutar med att huvudkaraktären lever lycklig i alla sina dagar var något jag aldrig förstod mig på som barn. Men just idag känner jag att det är så sagan om Leicester borde sluta. Det blir inte bättre än såhär. Jag ser redan människor spekulera i hur långt de kan gå i Champions League nästa år, men Ranieri har redan garderat sig med uttalandet att han nästa år satsar på att placera sig på den övre halvan av tabellen. Filmproducenter är i full fart med att skriva manus, men man väntar fortfarande på Vardy och hans EM-äventyr i Frankrike. Oavsett vilken amerikan på Bevery Hills som tar sig an uppgiften att regissera detta kommer han eller hon aldrig fulländat lyckas återge det som vi har bevittnat. 

Idag vibrerade materia i ett universum där lika attraherar lika. Wes Morgans vrål, Bocellis tenor och fansens jubel ekade som en enda stor jordbävning över hela världen. Till Vardys fabrik strax utanför Sheffield. Till Stade Océane där Mahrez satt bänkad i den franska andradivisionen. Till Danmark där Kasper klivit ur faderns skugga. Energin flöt samman till en singularitet kring vilken allt enades och försvann ur tid och rum. En stjärna har slocknat, men jag har inga önskningar kvar. Jag flyger tillsammans med den, och har nått moksha.
 
 

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera