Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Guld-elvan som missar EM

Bild: dailymail.co.uk
 
Tidigare idag presenterade Erik Hamrén den svenska truppen som kommer att åka ner till- och representera oss i Frankrike. Istället för att ägna oss åt att kommentera den svenska förbundskaptenens uttagning, skall vi titta på elvan som består av spelare som av någon anledning inte kommer att delta i sommarens europamästerskap. 
 
 Bild: eget montage
 
En trebackslinje där anfall är bästa försvar genom att man med hög press satsar på att vinna boll snabbt i offensiv zon. I bak har vi tre robusta backar som kan städa undan allt i luftväg och ett mittfält som kan spela ut vilken motståndare som helst. På kanterna finns två vassa yttrar som både kan utmana sin spelare och slå perfekta inlägg till spelarna i boxen som bara behöver stänka dit mackorna i nät. Hur långt tror ni det här laget hade kunnat nå i turneringe?
 

Jan Oblak: den slovenske landlagsmålvakten är född 93 men har redan tagit europa med storm. Att vakta målet för ett av europas defensivt är inget lätt jobb. När Atletico eliminerade Bayern exempelvis noterades bavarerna för hela 33 skott. Oblak är tillsammans med Neuer den absolut hetaste målvakten i världen idag och med tanke på hans unga ålder ser framtiden ljus ut. Missar EM på grund av att Slovenien inte klarade av att placera sig i slutspelet.

Mamadou Sakho: den franske landlagsrepresentanten har under säsongen växt till att bli en nyckelspelare i Liverpools försvarsspel. Dessutom är han en spelare som polariserat klubbens fans i en grupp som gillar hans spelstil, och en grupp som tycker att han är alldeles för klumpig när laget har bollinnehav. Senaste veckorna kom dock uppgifter om att han testats positivt i ett dopingtest och efter erkännande från hans sida förväntas ett hårt straff mot fransmannen.
 
Vincent Kompany: Under stora delar av våren har Manchester City haft ett problem i mittlåset sedan Kompany blev skadad. Efter att laget utan sin kapten klarade att stå upp emot PSG såg det ljust ut. Inför den andra mötet i semifinalen återvände Kompany för att spela med sitt lag mot Real Madrid. Men bara några minuter senare klev han av skadad igen. Nu står det klart att han även missar EM, något som vi hoppas Sverige kan utnyttja i sin sista gruppspelsmatch då man möter Kompanys Belgien.
 
Branislav Ivanovic: Har haft en tuff säsong som höger ytterback i Chelsea där han alldeles för många gånger tappaat bort sig i positionsspelet. Som tur är för hans del kommer Conte ta över London-klubben i höst och väntas då spela med en central trebackslinje, en uppställning som serben kommer tjäna på eftersom han spelar bättre centralt än på kanten. Missar EM på grund av att Serbien inte lyckades kvalificera sig. Istället får Albanien, som spelade i samma grupp, debutera i slutspelssammanhang. 
 
Christian Eriksen: Danmarks bäste spelare för tillfället. Har gjort en bra säsong i Tottenham och var nära att sno PL-titeln från Leicester. Haft ett flertal målgivande passningar i slutfasen av den engelskal ligan. Spelar oftast centralt offensivt men kan även löpa på kanten. Missar EM tack vare att Sverige slog Danmark i playoff.
 
Claudio Marchisio: En av Italiens mest erfarna mittfältare som till vardags spelar i den italienska storklubben Juventus. Viktig figur i mittfältet vars avsaknad kommer märkas tydligt. Missar EM efter att ha skadat sig för några veckor sedan i en ligamatch i Italien.

Marco Verratti: Den unge italienaren är tillsammans med Pogba världens hetaste talang. Har vuxit fram till att bli PSGs mittfältstjärna, och hans frånvaro lyste mor Manchester City. Har gått med skador stora delar av säsongen och missar nu EM. Utan honom och Marchisio kommer Italiens mittfält vara paralyserat och sakna kreativitet.

Miralem Pjanic: tillsammans med Payet europas frisparkskung. Förutom att drämma in fina mål med liggande boll har han en otroligt känslig passningsfot och ett väl utvecklat spelsinne. Skall bli intressant att se om han stannar i Roma eller byter upp sig till en större klubb. Missar EM i samband med att Bosnien förlorade playoff-mötet mot Irland, som Sverige möter i sin första match i Frankrike.
 
Arjen Robben: klassisk vänsterfotad spelare som springer med ena handen klistrad vid kroppen samtidigt som han vrider och vänder en hel backlinje. Väldigt duktig en-mot-en men börjar komma upp i åren. Missade inledningen av säsongen på grund av skador, gjorde comeback, men har återigen fallit i fällan och blivit skadad. Väntas komma tillbaka till Peps sista final med den tyska kluben den 21a maj, men missar EM eftersom Nederländerna inte kvalificerade sig från gruppspelet.
 
Edin Dzeko: Nya Torres. Har inte alls levt upp till förväntningarna efter enbart 8 mål i Roma-tröjan. Väntas lämna Serie A i sommar, och kommer förhoppningsvis hitta tillbaka till sitt forna jag. Kontroversiell spelare att ta med här men gjorde hela 8 mål i gruppspelet och missar EM av samma anledning som kollegan Pjanic. 7
 
Karim Benzema: Det franska landslaget brukar gå in i mästerskap med skandaler, och årets hemma-EM är inget undantag. Landets stjärnanfallare är utesluten ur truppen efter en skakig vår där han blivit föremål för en utredning om utpressning av en landslagskollega. Martial och Coman kommer få chansen i Real Madrid.stjärnans frånvaro, men avsaknaden av hans rutin kommer antagligen att synas en och annan gång.
 
 
 
 
 
 
 

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera