Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

EM-special: landslagets sagoslott

 

För några månader sedan gjorde uppgifter från Camp Sweden gällande att de svenska fansen kommer att hålla till på Cap Esterel på den franska Rivieran. Men några intensiva segerfester med spelarna verkar det inte bli. Den svenska truppen kommer att bo på ett slott beläget 1120 kilometer längre bort, på Frankrikes västra kust som vetter mot Atlanten.

 

 

"Chateau des tourelles" heter slottet där herrlandslaget kommer att hålla till under sommarens EM. Enligt uppgifter från fotbollskanalen var Allbäck ute och scoutade potentiella boenden månader innan avancemanget överhuvudtaget var klart.
 
 
 
Det lyxiga boendet ligger på Frankrikes Västkust, som på grund av sitt geografiska läge ofta är lite kyligare än stränderna i söder. Men trots att man enbart har 10 meter ner till stranden...
 
 
 
...eftersträvade man att ha en pool tillgänglig för spelarna. Både utomhus...
 
 
 
...och inomhus.
 
 
 
 
Det svenska landslagets läkare har lång erfarenhet av hur man tar hand om spelarnas fysiska status. Men nere i Frankrike kommer avslappning mellan matcherna att prioriteras. Hotellet har ett välkänt renommé vad gäller utbutet av spa.
 
 
 
Landslagschefen Lars Richt poängterade att man var ute efter ett boende som dels erbjuder smidig transport i nära anslutning till flygplats, och dels att man har tillgång till olika fritidsaktiviteter. Flygplatsen är 10 minuters bussresa bort och på promenadavstånd finns både golf- och tennisanläggningar.
 
 
 
 
Är det här Hamrén och Allbäck kommer slipa de sista taktiska detaljerna inför matcherna? "Springare till G6" beordrar Erik, och snabbt som attan kör Seb och Olsson skottkärran tvärs över spelbrädan medan Zlatan bara står där och vet att han aldrig kan bli tagen. 
 
 
 
Vi har alla varit där; man skall spela en viktig match och tränarna tjatar hål i huvudet på en om hur man skall vara noga med mat och sömn. Landslagsledningen är beredda att gå så pass långt för att säkerställa att förberedelserna går rätt till att de valt att frakta ner sängar till Frankrike som skall kunna anpassas individuellt efter varje spelares behov. Lars Richt avslöjade för några dagar till fotbollskanalen att man tror att dessa noggranna detaljer kommer att ge ett psykologiskt övertag på matcherna. 
 
 
 
Ett flertal rum är utrustade med teleskop. Hamrén kommer vara tvungen att hålla ett öga på sina stjärnor, inte minst U-21 grabbarna.
 
 
 
Området punktmarkerat i svart är platsen där spelarna kommer att bo. Ligger i en liten tätort, men relativt nära den större staden Nantes, som dock inte kommer att vara värd för någon av matcherna under sommaren.
 
 
 
I samband med att avancemanget till slutspelet säkrades, fick svenska fotbollsförbundet in drygt 70 miljoner kronor i kassan. Beroede på hur det går i Frankrike kan det bli ett tiotal miljoner som läggs på ytterligare. Att spelarna ska ha en bit av kakan råder det inga tvivel om, men det skall bli intessant att se om damlandslaget kommer att ha få lika frya tyglar nästa år inför sitt EM eller om förbundet kommer tillämpa åtstramningar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Samtliga bilder är tagna från tripadvisor.com 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera