Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Upplägget inför Frankrike

 Tiotuseltals svenska supportrar kommer vara på plats i Frankrike.           (Bild: SvFF)


Enligt fotbollskanalen har drygt 116´000 svenskar ansökt om en EM-biljett, och med tanke på att Camp Sweden kommer att ha sin bas i nära anslutning till semesterfavoriten Nice, är sannolikheten stor att många packar väskan även om de inte lyckas knipa en åtråvärd matchbiljett. Mitt bland alla tiotusentals svenska fans kommer Nyheter 24 att plocka godbitarna och leverera hem dem till alla som inte är på plats.


Som en person som är gediget intresserad av samhällsfrågor är jag ingen ordinär supporter som sitter hemma och följer fotboll på det traditionsenliga viset. Favoritliga, favoritspelare & favoritlag är i min verklighetsuppfattning begrepp som ter sig tämligen främmande. Förutom att ha en innerlig passion för sporten har fotboll för mig alltid varit ett sätt att utforska min omgivning. Bakom varje klubbmärke finns en historia. Bakom varje succé, en tuff resa. Bakom varje leende gömmer sig i en undanskymd vrå i smilgropen en tår. Varje segervrål är en suck av lättnad. I varje ramsa finns en dold historia. Varje supporter har gått en säregen väg för att slutligen stå där och vara en del av någonting större. Fotboll är världens överlägset största sport och involverar så pass många människor världen om att det är magiskt.

I Frankrike kommer hundratusentals supportrar som på ytan är rivaler att samlas och enas runt sporten, och bara en sådan sak säger tillräckligt mycket om hur oerhört mycket fotbollen betyder för oss alla.


Här kommer Camp Sweden att ha sin bas.                                                                        (Foto: homeaway)

Frankrike innehar majoriteten av Europas kulturarv och vi kommer använda oss av de historiska aspekterna i form av metaforer och historieskildringar när vi rapporterar. Krönikor käkar min kopiator till lunch, men  förutom vårt modus operandi som kommer sticka ut i jämförelse med andra tidningar kommer det gå till på det moderna hederliga viset. Matchanalyser, intervjuer, skildringar av atmosfären, krönikor, bussresor, supporterhäng, recensioner, tips och bilder. Som reportrar på plats ska vi ta det ypperliga tillfället i akt och vara beredda att skriva om allting. Min mångsidighet som skribent och allmänbildande intresse kommer att komma väl till pass i rollen som reporter.

Genom krönikorna kommer vi att skapa en plattform där himmel möter jord. Med hjälp av ett flertal infallsvinklar på nyheterna kommer vi att fånga in fler läsare samtidigt som det tvärvetenskapliga skrivandet kommer göra våra reportage innehållsrika och spännande att följa.

Förutom sedvanliga krönikor kommer vi att satsa på den nya digitaliseringen med sociala medier. En tanke som kommer upp redan nu är att använda sig av den populära bildappen Snapchat som vi kan använda som en bi-kanal för att sända hela äventyret live. En bild säger mer än tusen ord och det här kommer vara ett utmärkt fönster för att nå ut till den yngre målgruppen som inte alltid gillar att läsa.

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera