Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Sista chansen för Balotelli och Milan?

Balotelli går en osäker sommar tillmötes                                                         Bild: theoffside.com


   När EM-lottningen var avgjord jublade Mario Balotelli på sociala medier. Men ganska snabbt kom piken från Gli Azzurris förbundskapten – vem har sagt att han ens ska med till Frankrike? Ikväll väntar en tuff match på San Siro, och både Balotelli och Milan är piskade att prestera.

   Från skador till kontroversiella utspel. Ja, det är ungefär däremellan italienaren pendlat genom hela sin professionella karriär. Men under hela den tiden har han beviljats immunitet tack vare sin talang och unga ålder. Ända sedan finalförlusten i europamästerskapet  2012 mot Spanien har hans fäste dock sakta börjat släppa på marknaden, något som inte ens Mino Raiola lyckats stoppa. Efter en mörk period är han i dagsläget utlånad från Liverpool till Milan fram till sommaren, men vad som händer efter det är ännu oklart. Han har själv uttryck en vilja att stanna i Milano-klubben, men efter enbart 1 mål och 1 assist på 25 matcher är hans status ytterst tveksam. Samtidigt kommer uppgifter om att Klopp inte planerar en framtid med Mario i Liverpool.

Christian Brocchi tränade Milans U19-lag innan han fick ta över efter Sinisa Mihajlovic alldeles nyligen. Bild: acmilan.com

   Hans klubb befinner sig i samma situation fast i ett parallellt universum. Milan sparkade Mihajlovic och har tillsatt tränarposten med tidigare ungdomstränaren Christian Brocchi. I sin första match triumferade man genast borta mot Sampdoria och ikväll väntar alltså Brocchis första hemmamatch som tränare på San Siro. På besök kommer Carpi, och en tuff match väntar för de båda lagen. Carpi befinner sig endast ett poäng ovanför nedflyttningsstrecket och åker med en svagt uppåtgående formkurva upp för att plocka tre pinnar. Milan har sju poäng upp till en Europa-Leagueplats och måste vinna för att behålla chansen att kvalificera sig för Europaspel nästa säsong.

   Även om inte allt avgörs just ikväll, har tiden börjat rinna ut både för Balotelli och Milan som måste trassla sig ur det svåra utgångsläget. Balotelli kommer att spela för sin framtid, för en biljett till Frankrike och för att rädda sin karriär. Milan kommer att spela för att leva upp till sitt namn och Gallianis förväntningar. Det återstår att se om Brocchi är rätt man att hantera situationen.
 

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera