Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Odramatiskt Merseyside-derby

Bild: dailymail.co.uk. Det var en odramatisk drabbning på Anfield där Klopps mannar hade full kontroll över matchen
 
   Rivalitet, spänning och en tight match? Nja, kvällens Merseyside-derby var snarare en ren slakt. Men trots att slutresultat indikerar en överlägsen seger har Jürgen Klopp en del att slipa på inför den säsongsavslutande kapplöpningen ut mot Europa. Det var två managers som kom till Anfield för att räta ut var sitt frågetecken. Den ene åkte hem med svar, den andre återvände därifrån med ännu fler frågor.

   Avancemanget mot Dortmund kostade Liverpool en hel del på mittfältet där både talangen Emre Can och lagkaptenen Henderson råkade ut för allvarliga skador. Klopp gjorde ikväll rejäla rockader i ett försök att fylla dessa tomrum, men om sanningen skall fram hade Liverpool stora problem spelmässigt i första halvlek. De offensiva spelarna stod uppradade längs offsidelinjen och bara väntade på genomskärare medan en lojal Milner helt själv sprang upp och ner för kung och fosterland på det defensiva mittfältet. De rödklädda spelarna försökte sicksacka sig fram men efter 2-3 passningar avslutades varje aktion med antingen ett skott utanför straffområdet eller ett halvdant inlägg adresserat till en klump röda i boxen. Man hade flera utmärkta lägen att sätta Everton i schack matt, men lyckades inte ta vara på chanserna.

   Liverpool kämpar om en Europaplats på två fronter; både i slutskedet av Europa League och i den inhemska ligan. Stundtals visualiserades den tyske managerns tvåfrontskrig på planen där avståndet mellan backlinje och anfall var alldeles för stort. Avsaknaden av en spelskicklig ledare på mitten var oerhört märkbar och hade man haft Villareal på besök ikväll hade man straffats rejält. I slutet av första halvleken fick man dock utdelning för sitt femtioelfte inlägg på ett klassiskt engelskt vis i en luftduell.

Bild: Aftonbladet. Origi fick sig en rejäl stämpling och fick bäras ut på bår...


Bild: Aftonbladet. ...Något som Klopp inte alls gillar med tanke på skadeläget i truppen.
 
   Ganska snabbt in i andra råkade Origi ut för en tackling, Everton blev en man kort, Sturridge byttes in och Everton kapitulerade. Liverpool satte hög press istället för att som i första halvlek backa hem i rädsla för att åka på kontringar. Man lät bollen göra jobbet och spelade kompakt fotboll. Istället för att göra idiotlöpningar hemåt kunde mittfältet istället lägga energin på att annektera stora ytor på motståndarens planhalva. De få gångerna Everton lyckades låna bollen var de enda passningsalternativen bakåt, men på grund av Pools höga press uteslöts även de alternativen efter 0-4-målet.

   Klopps mannar fortsätter kampen med ett oförändrat tabelläge och har i samband med senaste månadens resultat fått en rejäl boost för självförtroendet inför kommande semi nästa vecka. Stadsrivalen Everton är däremot i en tuff kris och frågan är om Martinez kan göra någonting över huvud taget för att hans lag ska ha någon chans att besegra formstarka United på lördag och avancera till final i FA-cupen.
 

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera