Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Ikväll går Zidane all in -och förlorar

 Bild: Nykompling mot tiofaldiga mästare, oddsen talar sitt klara språk.                            Trots en vass trupp med många världsspelare utgör Manchester City skrällen i årets upplaga av semifinalerna i Champions League. ”The citizens” är sista engelska laget kvar i turneringen och trots att man möter de tiofaldiga mästarna Real Madrid är Pellegrini fast besluten att lyfta pokalen i Milano. För motståndet står legenden Zidane, denna gång som tränare för den spanska storklubben.

Det är två vinkelräta formkurvor som ikväll kommer att ställas  mot varandra för att göra upp om vem som kommer anta sitt största värde i nästföljande kronologisk ordning. Riktningskoefficient, index och utgångsläge är på förhand relativt svåranalyserade, och det gör att matchen ser oerhört öppen ut. Inför matchen har uppsnacket till största delen utgjorts av spekulationer kring huruvida de tunga namnen kommer komma till spel eller inte.

City har utan Kompany under våren insett sitt svarta hål i mittlåset och ”ingenjören” har löst problemet genom att gå över till att spela en kompakt fotboll där man stänger ytorna mellan backar och mittfält och istället tvingar motståndarna att spela runt på kanterna, där yttrarna gjort ett bra jobb i defensiven. Detta kommer att ställa till problem för Madrid-laget eftersom de sedan Zidanes återuppståndelse på tränarbänken börjat spela en mer central fotboll med många instick. Casemiro kommer ha ett stort ansvar både offensivt och defensivt men jag ställer mig ytterst tveksam till om Reals mittfält kommer kunna hantera Citys snabba kontringar.


Kommer Zidane ta en Champions League-titel även som tränare för Real Madrid?               (Bild: Zizou)


Zizou spelar ikväll ett högt spel och verkar lite oerfaret gå all in. Både Ronaldo och Benzema har ryktats vara skadade, men ser ut att starta ikväll. Taktiken säger oss att Real åker till England för seger, en logisk plan med tanke på att de inte är ett lag som vanligtvis spelar på resultat. Pellegrini har å andra sidan lämnat Yaya Toure utanför truppen efter att ivorianen ådrog sig en skada i senaste ligamatchen, men har ändå en bra grund att stå på. I motsats till Real började City ligan bra men har tappat på slutet. På en tredjeplats i ligan måste de prestera varje match för att knipa nästa års CL-plats och det ökar på sikt Reals chanser, eftersom de i princip har gjort sitt i Spanien.

Real är lite för våghalsiga av sig men det som talar för dem är att andra mötet spelas på ett fullsatt Bernabeu. City har inget att förlora och mycket talar för att de åtminstone kan bjuda hemmapubliken på en uddamålsseger ikväll.

Manchester City 54 - 46 Real Madrid 

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera
Erik

54-46? Vad är det för odds haha

Svar: Taktisk stilfigur
fotboll.nextinfootball.se