Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Hatten av för gamla damen

 För femte (!) året i rad hamnar Scudetton i Turin                                                                        (Bild: Juve)
 
För 10 år sedan var Juve ett av lagen som drabbades av Calciopoli-skandalen. Det juridiska efterspelet kom att kosta dem en nerflyttning till Serie B där man fick inleda säsongen med poängavdrag. Även om kontrasterna är drastiska, räknade många experter på motsvarande sätt bort Turin-laget från titelracet redan i höstat då man enbart hade tagit 6 poäng i sina fem första matcher.  Men när den favorittippade klubben såg ut att vara i fritt fall klev Allegri in och axlade sitt tunga tränaruppdrag som en hjälte.

Igår tog man sin tjugofjärde seger på de senaste 25 matcherna, och hade tillräckligt med vind i seglen för att glida över mållinjen. Skytteligaledaren Higuains Napoli spelade idag mot Roma för att ha kvar en matematisk chans att ta Scudetton men förlorade, en vinst som för Roma innebar att de tog jättekliv mot att säkra Champions-League spel till nästa säsong.

På twitter firade många klubbrepresentanter den historiska titeln, bland annat tränaren Allegri:

-Jag säger alltid att man växer i svåra tider: och vår resa till Scudetton, det gör mig ännu stoltare.

Pogba, ett av de hetaste namnen på marknaden.                                                          (Bild: The Guardian)
 

Det som utmärker den italienska klubben är hur man har lyckats balansera klassisk defensiv italiensk fotboll med offensiva delikatesser. Under förra sommarens transferfönster gick man miste om flera pelare i laget och det reflekterades i den mörka inledningen man fick i höstas. Men succesivt lyckades man spela in ersättarna och komma upp på fötter igen. Det råder för tillfället harmoni i laget och det ska bli intressant att följa hur man tar sig an nästa års utmaningar. Talangen Pogba har utvecklats från att vara huvudfiguren in spe till att faktiskt vara den där jokern i den sista tredjedelen, och Juve kommer prioritera att ha kvar honom så länge det bara går.

Titeln är klubbens femte raka och kan ses som en bekräftelse på total dominans inom Italiensk fotboll. Enligt uppgifter kommer Allegri förlänga sitt tränarkontrakt med målet att nästa säsong gå hela vägen i Champions League. Samtliga spelare i Juves elva är aktuella för EM och det ska bli intressant att följa om den gamla damen kan utnyttja sin livslånga erfarenhet för att återigen lyckas erövra Europa.

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera