Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Har Ranieri löst alkemisternas gåta?

   När säsongen började var Ranieri favorit att vara förste tränaren i Premier-League att få sparken. Idag ser kritikerna upp till honom där han som tabelletta ser ut att kunna bedriva en av fotbollshistorierns mest sensationella bedrifter. Allt han vidrörde blev till guld. Bild: newsteam.com


 Igår läckte PFA årets PL-elva framröstad av spelarna. Skrällarna Leicester och Tottenham har överlägset flest spelare med. Bild: independent.co.uk

   Redan igår läcktes uppgifter om att hela fyra Leicesterspelare tar plats i årets Premier-Leagueelva. Idag kommer även uppgifter från The Telegraph om exakta summor som ger en god överblick över hur mycket The Foxes´ spelare ökat i värde sedan de kom till klubben. I en värld där många fotbollstränare köper till sig spelarmaterial som ska kunna gjutas in för att platsa i maskineriet har Ranieri på egen hand utvecklat ett gäng föredettingar till rena guldklimpar. Riyad Mahrez prislapp har exempelvis ökat markanta 8´000 procent (!!!).

   För att vara en tränare som har en bakgrund på Monacos bänk, där bara fantasin satte gränserna för vilket lag man skulle spela med, har Ranieris anpassning till Leicesters tomma plånbok varit imponerande. Inte många tränare hade klarat av att göra den resan på det sättet som den italienske tränaren gjort det på.   Riyad Mahrez: köptes för 4,4 miljoner kronor och har idag ett värde på 349 miljoner kronor. Håller därmed klubbens dyraste prismärke. Gjort en imponerande säsong och har fått ett flertal samtal från storklubbar.

Andy King: Inte kostat klubben ett öre, idag värd 47 miljoner kronor.

Marc Albrighton: Kom gratis och är idag värd 70 miljoner kronor.

Jeff Schlupp: från 0 till 70 miljoner kronor, ingen dålig prisökning.

Christian Fuchs: En av många spelare som inte kostat klubben någonting men som nu är värd 70 miljoner kronor.

Ben Chilwell: Den unge talangen värderas till 116 miljoner kronor.

Danny Drinkwater: Mittfältaren köptes in för nästan 8 miljoner kronor men har idag ett värde på 139 miljoner kronor.


   Wes Morgan: En av spelarna som tog plats i årets PL-elva. Mittbacken köptes in för 7,8 miljoner kronor och är idag värd 46 miljoner, en relativt  låg summa som förmodlingen beror på hans höga ålder.
 
 
 
   Jamie Vardy: fabriksarbetaren som numera har en hel arme med passionerade fotbollssupportrar från alla världens hörn bakom sig. Spelar anfall med skyttekungskonkurrenten Kane i årets PL-elva och ser ut att ta en plats i Englands EM-trupp. Köptes in för 11 miljoner kronor och är idag värd 232 miljoner kronor.

Kasper Schmeichel: Äpplet faller inte långt ifrån trädet. Den danske legendarens son är även han påväg att skriva historia. Köptes in för 15 miljoner och är idag värd 174 miljoner kronor.

Danny Simpson: En spelare som inte alls ökat mycket, från 22- till 35 miljoner kronor.

Robert Huth: Gjort avgörande insatser under vårsäsongen och hans värde har stigit från 37- till 70 miljoner kronor.

 
N´golo Kante: Köptes in för 78 miljoner kronor och har idag en prislapp på 290 miljoner kr. Tar plats på mittfältet i årets PL-lag efter flera fina prestationer.

Shinji Okazaki: Många var oroliga att japanen inte skulle klicka med Vardy i början av säsongen, men kritiken avblåstes ganska snabbt. Köptes in för 96 M.kr och är idag värd 9 millar mer.

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll