Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

✓ De vinner Allsvenskan 2016

   Allsvenskan liknar i själ och hjärta den brittiska fotbollen där tabellen efter bara några enstaka omgångar formas till en övre halva med förhandsfavoriter som vill agera alfahanen, och en undre halva som kan liknas vid en illegal pokermatch i Las Vegas där tonåringar spelar med sina föräldrars pengar och amatörmässigt checkar varje omgång för att försöka hålla sig kvar i spelet. Många faktorer påverkar utgången av en ligatabell; form, individuella prestationer, det kollektiva samspelet och avgörande domslut.
   Mycket är öppet efter årets Allsvenska inledning, men det som står klart på förhand är att spelschemat bäddar för att förhandsfavoriterna kommer stångas med varandra i slutskedet, och där finns en chans för en skräll att flyta upp till ytan. Lyckas J-Södra eller Djurgården spela in sina senaste nyförvärv kan de definitivt utnyttja detta.
   En halvt skälig Kuhn har klivit in och städat undan all glitter och glamour efter Hareide och frågan är om MFF hinner med bussen eller om de redan försovit sig. De sitter på en skattkista men Andersson verkar inte vara den visionären som klubben behöver ha i rollen som sportchef. Fjolårets mästare riskerar att falla ihop när Janne lämnar. Beroende på tabelläget inför sommaren kan flera spelare välja att lämna. Fokus i styrelsen kommer vara på helt andra saker, precis som i Kalmar, där de spanar efter ny sportchef. Inte ens en repris av bröderna Elms gulddagar verkar kunna hindra dem från att åka ner den här säsongen. AIK har lyckats dra i hamn ett flertal stora fiskar men frågan är om de hinner spela ihop sig. Denni Avdic har outtalade förväntningar på sig att från sin position hålla igång motorn i Alms unga lagbygge men det återstår att se om han klarar av dels den mentala biten och dels den prestationskrävande över en hel säsong. Jag betvivlar det starkt med tanke på att han har en tendens att stundtals gå ner i formsvackor.
  

Bild: SvenskaFans.com 

 
Det mesta pekar dock på att IFK Göteborg ska kunna ta hem pokalen till Sveriges framsida. Man har en stabil trupp som förmodligen lärt sig ett och annat från förra årets bittra avslut där man gav bort en hel del poäng i de sista bortamatcherna. Erfarne Hysén har återvänt och Engvall har valt att stanna och lär blomma ut ordentligt. Mittfältet och backlinjen är stabila, även om passningsspelet inte riktigt har kommit igång än. Om någon mot förmodan skulle skada sig har man flera unga talanger som Lagemyr och Prosper som bara väntar på att få sitt stora genombrott. Det har gått 9 år sen de vann sist, och det är en alldeles för lång väntan för ett lag med de anrika, segervissa traditioner som IFK bär på.

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera