Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

De katalanska matadorernas hämnd

Barca använde ilskan på rätt sätt och körde fullständigt över Deportivo.     Bild: Britannica.com
 
   För några veckor sedan ledde Barca La Liga med 12 poäng och var samtidigt storfavoriter att historiskt försvara sin Champions-League titel. När man klev ut på Estadio Riazor igår låg man på samma poäng som Atletico Madrid, samma lag som veckan tidigare eliminerat dem ur den prestigefyllda fotbollsturneringen.

   Från att hela säsongen ha varit solklara favoriter att jogga hem ALLTING, infann sig Barcas superstjärnor plötsligt i ett läge där de pressades att vinna för att kunna påbörja sin sörjningsprocess. En historiskt dålig formkurva med fyra av de senaste matcherna avslutade med förlust gjorde att katalanerna fullständigt tappade förståndet.

   Trots att det katalanska parlamentet för några år sen förbjöd tjurfäktning åkte Enriques mannar tvärs över hela landet för att ta ut sin ilska. Deportivo var evenemangsenligt redan uppretade med tanke på att de bara hade lyckats vinna en av sina 19 senaste matcher. Inledningsvis såg det nästan ut som att de skulle vara nästa lag att lyckas bemästra superstjärnorna. Men i själva verket hade katalanerna plockat fram sin "capone". Barca tappade tålamodet snabbt och inledde sin "tercio de varas" genom att Suarez nätade två gånger om innan första halvlek var slut. När andra halvlek började var det tydligt att Enrique i halvtidsvilan hade instruerat sina spelare att påbörja andra delen av showen, "el tercio de banderillas". Efter Suarez fjärde mål kunde vilken hemmasupporter som helst konstatera att Deportivo var kliniskt döda för länge sedan. Men ingen hade modet att kliva in och stoppa katalanerna, som verkade fast beslutna att fullfölja sin maktillustration.
   
   Efter matchen spelades ingen pasodoble-musik på bortasektionen, men Suarez & Co fick återigen en svans med sig upp på första plats. Även om det återstående spelschemat pekar på att Barca kommer att vinna ligaguldet, är det positivt för spansk fotboll att även de bästa visat sig vara mänskliga.


Suarez nätade fyra gånger om och spelade fram till ytterligare tre mål när Barcas besegrade Deportivo La Coruna med 8-0. Bild: goal.com
 

Skrivet av:

fotboll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotboll

Kommentera